سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه در خردسالی بپرسد، در بزرگسالی پاسخ دهد [امام علی علیه السلام]
امروز: جمعه 03 دی 21

طولانی‌ترین خورشیدگرفتگی قرن



خورشیدگرفتگی شش دقیقه و 39 ثانیه‌ای چهارشنبه 22 ژوئیه 2009 (برابر با 31 تیر 1388 خورشیدی) که یک کسوف کلی خواهد بود، طولانی‌ترین خورشیدگرفتگی قرن لقب گرفته است.

این کسوف در نوار باریکی در شمال هند، شرق نپال، شمال بنگلادش، بوتان، نواحی شمال میانمار، مرکز چین و اقیانوس آرام شامل جزایر ریوکیو، مارشال و کیریباتی قابل رؤیت خواهد بود.

گرفت کامل در شهرهای زیادی از قبیل سورات، واراناشی، پاتنا، تیمفو، چنگجو، چونگ‌کینگ، ووهان، هانگ‌جو و شانگهای در چین دیده خواهد شد. گرفت ناقص در نوار گسترده‌تری دیده خواهد شد که توسط نیم‌سایه‌ی ماه ایجاد می‌گردد. این ناحیه شامل جنوب شرقی آسیا و منطقه‌ی شمال غربی اقیانوسیه است.



کسوف 31 تیرماه، طولانی‌ترین خورشیدگرفتگی‌ای است که در قرن بیست و یکم رخ می‌دهد و تا 24 خرداد سال 1511 خورشیدی (13 ژوئن سال 2132 میلادی) چنین خورشیدگرفتگی کاملی اتفاق نخواهد افتاد. گرفت کامل این خورشیدگرفتگی، شش دقیقه و 39 ثانیه به طول خواهد انجامید که در منطقه‌ای از اقیانوس آرام در 100 کیلومتری جنوب جزایر بانین در جنوب ژاپن و زمان 2:35:21 به وقت مبداً جهانی (UTC) روی می‌دهد.

در دره رود یانگ‌تسه، بزرگترین رود چین مردم می‌توانند به مدت چهار تا شش دقیقه شاهد خورشیدگرفتگی باشند. هم‌چنین سواحل دریای شرقی و مردم جزیره «شنگسی» بیشترین زمان را برای مشاهده این کسوف خواهند داشت.

این خورشیدگرفتگی به زحمت در نواحی شرقی ایران و هنگام طلوع آفتاب دیده خواهد شد؛ چرا که این خورشیدگرفتگی در ایران به صورت جزئی خواهد بود و از سوی دیگر، در بخش گسترده‌ای از ایران، در زمان خورشیدگرفتگی شب است و خورشید هنوز طلوع نکرده است؛ بنابراین عملاً چیزی قابل دیدن نیست. اما در نواحی شرقی کشور به ویژه شهر مشهد، طلوع خورشید زودتر از پایان خورشیدگرفتگی است و می‌توان بخشی از خورشیدگرفتگی جزئی را دید.


در مشهد آغاز گرفت در ساعت 4:54:25 بامداد و اوج گرفت در ساعت 5:39 خواهد بود. توجه داشته باشد که فقط با عینک‌ها و دوربین‌های مجهز به فیلتر مخصوص رصد خورشید، کسوف را مشاهده نمایید و به هیچ عنوان با چشم غیر مسلح به کسوف نگاه نکنید. حتی نگاهی بسیار کوتاه و گذرا می‌تواند آسیب جبران‌ناپذیری به چشمان شما وارد کند.



  • کلمات کلیدی :
  •  نوشته شده توسط بهار در یکشنبه 88/12/16 و ساعت 12:7 عصر | نظرات دیگران()
     لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    آنفلوآنزای خوکی به چین رسید
    (بدون عنوان)
    ملکه یهودی خشایارشا و جشن پوریم (هامان سوزی)و حقایقی در این زمین
    پوریم چیست؟ چرا سیزده را بدر میکنیم؟
    طولانی ترین خورشید گرفتگی قرن
    کشف سه گونه جدید دایناسور
    جوان نگهداشتن مغز
    [عناوین آرشیوشده]

    بالا

    طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

    بالا